Jubileumboek

De Club stelt zich ten doel het centrale aanspreekpunt voor de nederlandse, en geïnteresseerde buitenlandse, Barsoi-liefhebber te zijn.

Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de NBC werd in 2010  een jubileumboek uitgegeven.

Dit schitterende boek (samengesteld door Sybiel Schroeder en Marij Tuip) is voor de geïnteresseerde leek goed leesbaar en vormt tegelijk een naslagwerk voor de doorgewinterde Barsoi liefhebber. Het behoort tot de verplichte literatuur voor aspirant keurmeesters van ons ras. Het boek bevat 128 pagina’s en meer dan 200 foto’s veelal uit privé bezit ingezonden door onze leden.

Het nevelige ontstaan van het ras in het oude Rusland maar ook de geschiedenis van de Barsoifokkerij in Nederland is op systematische wijze vastgelegd. Daarnaast o.a. een overzicht van alle clubwinnaars veelal met foto, kennelpresentaties van fokkers en unieke stukken uit het verenigingsarchief. En nog veel meer. De hoofdstukken worden afgesloten met een Engelse samenvatting. De tekening op de omslag van het boek werd door dierenschilder Christina Schulte speciaal voor dit boek gemaakt.

Nadat het boek op de Winnershow in Amsterdam in 2010  werd onthuld door mw. Nel Rijff werd het eerste exemplaar aldaar feestelijk aangeboden aan de voorzitter van de Raad van Beheer ten behoeve van de Bibliotheek.

Het jubileumboek is op evenementen verkrijgbaar in de clubshop en te bestellen via info@barsoiclub.nl

NBC75jaar
Jubileumboek 75 jaar Nederlandse Barsoi Club
NBC75Jaar_pagina's