Herplaatsing

De Club stelt zich ten doel het centrale aanspreekpunt voor de nederlandse, en geĆÆnteresseerde buitenlandse, Barsoi-liefhebber te zijn.

Hebt u besloten dat u graag een Barsoi wil maar gaat uw voorkeur niet uit naar een pup maar naar een volwassen hond ook dan kunt u telefonisch contact opnemen met de pup-info/herplaatsing. Mw. Schroeder kan uw vragen beantwoorden en u van eerlijke en objectieve informatie voorzien over de het in huis nemen en een volwassen Barsoi.

Het komt enkele malen per jaar voor dat er een of meerdere Barsois voor herplaatsing aangemeld worden. De reden van afstand is zeer divers, heeft echter zelden met de hond zelf te maken maar veel vaker met gewijzigde levensomstandigheden van de eigenaren. Denk aan gezondheid van de eigenaar, veranderde financiƫle positie door bv. ontslag, scheiding en kleiner gaan wonen, gezinssamenstelling, enz.

Herplaatsen is altijd maatwerk.
Bij Barsois die voor herplaatsing worden aangeboden wordt een uitgebreide intake afgenomen. Zo zijn wij op de hoogte onder welke omstandigheden de hond heeft geleefd. Denk aan in de stad, of juist buiten met beschikking over een groot eigen speelterrein. Alleen of met roedelgenoten en welke rang de hond in de roedel innam. Of de hond wel of niet kinderen gewend is. Wel of niet andere huisdieren gewend is en hoe de omgang hiermee is. Gedrag op straat, de ziektegeschiedenis, mate van jachtdrift, wel of niet los kunnen, gedrag aan de lijn enz. Op deze manier kan een passend opvangadres gezocht worden voor de hond in kwestie.
Dit betekent voor u dat als u zich opgeeft voor een herplaatser er ook wat vragen gesteld worden over uw ervaring met Barsois, uw thuissituatie en de gezinssamenstelling.

Als u op de lijst staat voor een herplaatser is het afwachten wanneer er een hond wordt aangeboden die bij uw situatie past. Het kan zijn dat iemand die nog maar kort op de lijst staat eerder een hond wordt aangeboden dan iemand die al lang op de lijst staat. Herplaatsen is immers maatwerk en in het belang van de Barsoi en de nieuwe eigenaar is het vinden van de juiste match heel belangrijk.
Is er een Barsoi beschikbaar die op papier bij uw situatie lijkt te passen dan neemt mw. Schroeder contact met u op en legt u uit hoe de procedure zal verlopen. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn: U krijgt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met de hond in kwestie, u gaat alleen verder met de volgende stap als u een klik hebt met de hond en de hond met u. Wij beschermen uw privacy t.o.v. de afstand doende eigenaar. U betaalt geen geld aan de afstand doende eigenaar. U betaalt wel een klein bedrag aan bemiddelingskosten aan de vereniging bestemd voor noodopvang van Barsois.
Onze ervaring is dat een Barsoi zich snel aanpast aan de nieuwe situatie. Vaak is een hond na een dag of drie al volledig ingeburgerd in zijn nieuwe gezin, soms heeft hij wat langer tijd nodig. Over het algemeen is een week of zes ruim voldoende om de hond en zijn eigenaardigheden goed te leren kennen.
Mevr. Schroeder telnr. 06-21505459 emailadres: pup-info@barsoiclub.nl