Barsoi weekend

De Club stelt zich ten doel het centrale aanspreekpunt voor de nederlandse, en geïnteresseerde buitenlandse, Barsoi-liefhebber te zijn.

IBC Winnershow georganiseerd door de Nederlandse Barsoiclub op zaterdag 19 augustus en een windhondenshow op zondag 20 augustus georganiseerd door de Rasgroep windhonden.

Bijna 100 jaar geleden vond de eerste Winnershow in Amsterdam plaats. Op de show keurden 3 Russische graven t.w. Artem Boldareff en de broers Boris en Dimitri Cheremeteff. Het was een buitengewone show waarvoor maar liefst meer dan 80 barzois waren ingeschreven. De honden werden niet allemaal individueel gekeurd maar werden door de drie keurmeesters geobserveerd in de ring om zo tot een eindoordeel te komen.

Refererend aan deze unieke show houdt de NBC een OPEN (zonder CAC) show op de zaterdag. Ook voor deze show hebben we drie keurmeesters/fokkers uitgenodigd om onze barzois te keuren te weten:

# Mevr.  Kay Sneath uit Australie (Marakhoff barsois)

# Mevr. Eli Gunneng uit Noorwegen (Stravi barsois)

# Mevr. Irina Terra, geboren in St-Petersburg maar wonend in Amerika (Zabava barsois)

Dit betekent dus dat je hond DRIE keer achter elkaar gekeurd zal gaan worden. Er wordt dus NIET geplaatst. De drie juryleden maken geen verslag maar geven punten zoals bijv.:

totaalbeeld: max 20, hoofd: max 20, gangwerk: max 20, vacht: max 10, hoekingen: max 10, staartaanzet en staartdracht: max 10, algehele conditie: max 10

Let op dit is maar een voorbeeld!

Er bestaat wel de mogelijkheid om nog een of twee opmerkingen te schrijven op het formulier/certificaat wat naar de eigenaar van de hond gaat.

De volgende TITELS kunnen voor het eerst behaald worden:

IBC-Winner 2023 BOB and BOS gegeven door de behaalde punten, IBC-Baby Winner 2023 BOB and BOS gewonnen door het hoogst aantal gegeven punten, IBC-Puppy-Winner 2023 BOB and BOS idem, IBC-Junior-Winner 2023 BOB and BOS idem, IBC-Senior Winner 2023 BOB and BOS idem, IBC-Veteran Winner 2023 BOB and BOS idem

Er kan ingeschreven worden in de volgende klassen: (let op afwijkend!)

Babyklasse:  3-6 maanden, Puppyklasse: 6-12 maanden, Jeugdklasse:  12-24 maanden, Openklasse: boven 24 maanden, Seniorklasse 7-10 jaar, Veteranenklasse boven 10 jaar

Inschrijven kan ALLEEN door een kopie van de stamboom, naam van de eigenaar en in welke klasse de hond ingeschreven dient te worden via het volgende mail adres:

voorzitter@barsoiclub.nl

Tevens het inschrijfgel dan overmaken op bankrekeningnr.:  NL89RABO0307230821 t.n.v. NBC

Indien ingeschreven voor 19 juni bedraagt het inschrijfgeld 70 euro

Indien ingeschreven voor 19 juli bedraagt het inschrijfgeld 80 euro

Ook bestaat er de mogelijkheid om een advertentie in de catalogus te plaatsen: een pagina kost €50,- en een halve pagina €30,-

Voor de windhondenshow op zondag hebben we twee keurmeesters te weten:

# Mevr. Jane Maddox-Bishop uit Amerika (Korsakov barsois)

LET OP KEURMEESTERSVERANDERING!!!!

# Mevr. Beatrix Maerki-Casanova uit Zwitserland (vice voorzitter IBC)

Voor deze show kan men inschrijven via onlinedogshows.eu.

Omdat dit twee erkende keurmeesters zijn is dit een show waar men het CAC kan winnen en er wordt gewoon gekeurd zoals altijd dus men ontvangt een verslag van de hond.

Mensen, het bestuur hoopt echt op een grote opkomst zowel uit Nederland als daar buiten.

Laten we met zijn alleen van dit weekend een echt BARSOI-WEEKEND maken!