Seminar: Keuren van de Barsoi “exterieur en beweging”

Datum: Zaterdag 27 mei

Tijd: 14:00 uur tot 16:30 uur

Spreker: Patti Widick Neale (in het Engels!)

Locatie: Hotel Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931EP Woudenberg

Prijs: €10 voor leden van de Nederlandse Barsoi Club, €15 voor niet-leden.

Aanmelden: Stuur een e-mail naar penningmeester@barsoiclub.nl

Patti

Extra informatie:

Op zaterdag 27 mei zal Patti Widick Neale een lezing geven over: keuren van de Barsoi “exterieur en beweging”. Een analyse van de Barsoi als een windhond, een atleet, en daarnaast een toepassing van de wereldwijde rasstandaards op de huidige Barsoi.

De Barsoi wordt nauwkeurig bekeken, van neus tot staart. Daarnaast wordt een totaalbeeld van de windhonden, en de fysieke kenmerken van roofdieren in het algemeen geschetst. Dit levert de onderbouwing op om de punten van conformatie te begrijpen en te waarderen die de Barsoi tot de krachtige en behendige (ren)hond maken.

Er worden voorbeelden gegeven van structuur en type, deze punten zijn belangrijk voor zowel de fokker als de keurmeester. Dit alles is samengevat in een uitgebreid geïllustreerd programma met bijna 400 afbeeldingen.

Een extreem interessant seminar voor keurmeesters (30 punten voor Nederlandse keurmeesters), toekomstig keurmeesters in hun opleidingstraject, fokkers, exposanten en andere geïnteresseerden.

Extra informatie over Patti Widick Neale:

Ze is de schrijfster van het alom bekende boek: “The visualization of the Borzoi Standard”. Een echte aanrader voor iedere Barsoi liefhebber! Patti neemt sinds 1974 met haar Barsois deel aan shows, en heeft in 1982 haar eerste Barsoi nest gefokt. De Neals hebben inmiddels 100 Amerikaanse kampioenen gefokt en daarnaast zijn een aantal dicht bij hun titel.